lördag 20 februari 2010

Syfesival & antikmässa!


Gårdagen spenderases på Stockholms syfestival tillsammans med morsan! De va välldigt trevligt måste jag säga även om majortiteten av alla där bestod av tanter över 50 så vare nice. Men en sak som jag vart lite besviken över var att det inte alls fanns så mkt tyger och sytillbehör som jag hade förväntat mig. Det mesta bestod av garner, tyger för lappteknin och en massa, massa, MASSA pärlor och skit för sånna som håller på o gör egna halsband o sånt 0_o
Men lite fina tyger fanns det i alla fall, jag köpte en massa trikåtyger med diverse mönste, och en massa läderrämmar att göra snörningar till kläder och liknande bl.a.
Men en anna positiv sak som vi upptäckte när vi var där var att samma dag som syfestivalen hölls var det ochså antik och designmässa där. Så självklart tog vi en sväng där oxå. Och Oj shit va mkt skoj det fanns där inne. När ja hörde antikmässa tänker man ju direkt på antikrundan o en massa dammiga fula träföremål, men nej då, inne på mässan fans även en stor kläddesign utställning och en massa Vintage och secondhand affärer ställde ut och sålde saker. Så de va jätte intressant.
På mässan höll även folk från Svenska moderådet föredrag.http://moderadet.se/start/
Så det satt vi o lyssnade på ett tag. Det var jätte intressant. De pratade bland annat om att 80-talets mode är påväg tillbaka och om hur mycket just 80-talet var inspirrerat av 50-talet och massa mer på det. Och de gillar vi sarkt!! Tummen opp!
ELLE hade även ett bås där inne, och där kunde kan köpa en halvårsprenumeration för bara en hundring! Älska mäss-priser!

Under föredraget prata de bl.a om klädmärken som varit med välldigt länge. Ex. Levi´s. Kolla in denna gammla Levi´s-reklam! UNDERBAR!!



//Peace!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar