måndag 3 augusti 2009

Hon går in i butiken! hittar något nice! Vänder på prislappen och går ut igen.

Åkte till Lager 157 i dag! Och shit va det har förändrats där asså, från att ha vart ett ganska poppulär shopping ställe till att bli helt dött! det är lite synd tycker jag. Tydligen har de bytt leverantörer för att bli mer miljömedveta och mer medveta om villka som tillverkar deras kläder. Visst det är bra, men för det behöver ju inte alla kläder bli as tråkiga. Man kan faktiskt tillverka kläder som inte är skadliga för miljön och endå använda sig av glada färger!! Men tydligen inte. Nu finns det nämligen bara svarta gråa och bruna kläder där + en massa bommulstrosor !!

Ja så det blev en tripp till A6 i Jönköping i tället! Ja! va fan! vet inte om det är jag som är udda eller bara van vid loppis & secondhand priser, men detta är ungefär senariot när jag går in i en butik:
Hon går in, ser sig omkring, hittar något nice! vänder på prislappen och går ut igen.

Tänk om kläderna kunde tillverkas i Sverige i stället eller i alla fall i Norden, då kankse det skulle vara värt att slänga ut 600 lax på ett par bommuls byxor eller 1500 på en jacka. För då skulle man i alla fall veta att pengarna går till något närproducerat och att de som tillverkat det får betalt och kan jobba under drägliga förhållanden.

Men nej nu står det Maid In Taiwan i all skit som säljs!! Det är därför det känns så bra när man går på Secondhand och tittar på den lilla gulnade lappen som sitter i och finner där att det står Maid In England på den! Så ett jätte bra tipps är att shopa på secondhand i stället för i lågprisvaruhusen! Du hittar både, snyggare, billigare, mer ovanliga och mer miljö/människo vänliga kläder på en secondhand. + att när du handlar på många av dem så går pengaran till välgörenhet ex Röda korset eller Erikshjälpen.

Men något köpte jag ju i alla fall inne på A6! nämligen en helt underbar hudkräm.
Hawaian Tropic heter den och luktar helt underbart. Nämligen som Spritsorten Malibu! Min favorit balnd alla favoriter! <3


http://hawaiiantropic.eu/index.aspx


//Peace Out <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar